U Berounky.info U Berounky info

Rouškolapky

Rouškolapky

Nabízíme rouškolapky pro úlevu uší lidem, kteří nosí respirátor ve svém povolání celý den.

Co je rouškolapka?

Je to pomůcka, která zachraňuje uši lidem, kteří musejí nosit roušku či respirátor velkou část dne a tak mají otlačené uši od gumiček, někteří až do krve. Spojí gumičky za ušima a uši si tak mohou oddechnout. Více informací na stránkách projektu.

Jak ji zdarma u Berounky získám?

Máme 3D tiskárnu a jsme schopni rouškolapky tisknout a rádi je zdarma dáme těm, kteří je potřebují - doktoři, záchranáři, hasiči, policisté ale i třeba prodavačky apod. Pokud je chcete třeba do firmy, tak nějaké rozumné množství můžeme za drobnost typu káva/čokoláda/ovoce také dodat.

Napište nám prosím email, odpovíme jaké máme aktuálně množství a kde si ji předáme (jsme z Dobřichovic).



Rouškolapky jsme vytiskli třeba pro porodnici v Podolí, kde pracuje naše kamarádka od Berounky :).

Tiskneme z materiálu PLA. Je to biologicky rozložitelný plast v důsledku jeho přirozeného původu (kukuřice, cukrová třtina nebo brambory). Materiál ale není dobré vystavovat teplotám nad 60°C, protože se pak ohybá a taje.

Mám 3D tiskárnu a chci se zapojit

Jak bylo zmíněno výše jedná se o celorepublikový projekt viz web rouskolapka.eu. My jsme se ale rozhodli pomáhat přímo u nás v údolí Berounky, ať se nemusí rouškolapky posílat poštou přes půl republiky. Pokud máte 3D tiskárnu a chcete také tisknout pro sousedy, můžete se nám ozvat emailem a některé poptávky můžeme přeposílat.


27.2. 2021, Lukáš
naposledy aktualizováno 10.5. 2021