U Berounky.info U Berounky info

Dětské oslavy Rady a tipy

Dětské oslavy

Téma, které se na sociálních sítích a mezi maminkami často řeší. Ne každý má doma prostor či energii na uspořádání dětské oslavy. Proto jsem udělala průzkum a zde vám přináším souhrn informací, které pro vás budou doufám přínosné a pomohou vám nachystat tu nejlepší oslavu pro vaše děti.

Asi první otázka, kterou budete řešit je “kde oslavu uspořádat?”. V okolí je spoustu možností. Můžete si pronajmout prostor, kde využijete místní vybavení a občerstvení si připravíte vlastní, nebo si v rámci pronájmu objednáte i catering.

JojoGym

Když jsme se dcery zeptali, kde by chtěla mít svou první narozeninovou oslavu s kamarády, JojoGym byl jasnou volbou. Oslava to byla bujará a protáhla se na mnohem delší dobu, než jsme měli objednáno. Výhodou tohoto prostoru je, že v případě, že se dětem ještě nechce domu, můžete zůstat i nadále a doplatíte hrad/halu dle běžného ceníku a děti mohou slavit dále (samozřejmě, pokud po vás není další pronájem).

Ale teď od začátku. Co všechno JojoGym Dobřichovice v rámci narozeninových oslav nabízí? K dispozici je moderní gymnastická hala s kompletním vybavením. Můžete zde využít zejména lezeckou stěnu, velkou trampolínu, molitanovou jámu a služby trenéra, který připraví sportovní program. Pro menší děti je k dispozici herna se čtyřpatrovým hradem a pro ty úplně nejmenší ještě dětský koutek s balonky, skluzavkou a dalším vybavením. Přímo v herně jsou stoly, které vám uspořádají dle přání a budete tak mít zázemí, kde si můžete popovídat s ostatními rodiči a zárověň mít děti pod kontrolou. Vzhledem k tomu, že není možné si přinést vlastní občerstvení, v přilehlé kavárně je možné si objednat catering či přímo na místě cokoliv dle aktuální nabídky. Nejoblíbenější kombinací je 60 minut v herně, 60 minut sportovní program s instruktorem v hale a catering z kavárny.

Ceny: 60 minut v hale bez instruktora: 1600 Kč, 60 minut v hale s instruktorem: 2100 Kč, 60 minut herna s hradem: 1300 Kč


Sokolovny

Pokud je vám blízké oslavit narozeniny ve sportovním duchu, v nejbližším okolí je několik sokoloven. Např. Dobřichovice, Lety, Černošice, Řevnice. U dětí je to opět velmi oblíbená varianta oslavy. V rámci pronájmu můžete po dohodě využít sportovní vybavení tělocvičny a udělat tak dětem rozmanitou “opičí dráhu” či olympiádu. Např. v Sokol Černošice můžete využít i přilehlou zahradu, která je pro letní oslavu jako stvořená.

Ceny se pohybují cca od 150 do 280 kč/hod 

Hala Věry Čáslavské

Třetí možností velkolepé narozeninové oslavy je pronájem Haly Věry Čáslavské v Černošicích. Pronajmout si můžete jak celou halu, tak i část (plocha se oddělí mobilní zástěnou). I zde můžete využít moderní sportovní vybavení, které hala nabízí. V tomto případě kontaktujte správce haly.

Cena je 800 kč/hod

Cafe Vera

Vedle sportovní haly je kavárna Cafe Vera s dětským koutkem, kde je též možnost uspořádat oslavu. Nájem se zde neplatí a je potom na dohodě s provozním v kavárně, zda se domluvíte na minimální konzumaci nebo cateringu. Narozeninový dort si můžete donést vlastní, případně si jej objednat. V nabídce je káva, nealko, alko, teplé jídlo i studené chuťovky. V sezóně je k dispozici též zahrádka a nedaleko je dětské hřiště.


Wellness Dobřichovice

Neobvyklou oslavu narozenin v bazéně můžete zažít ve Wellness Dobřichovice. Narozeninová oslava probíhá 2 hodiny. 1h je v bazénu s animátorkou či bez animátorky + 1h v zázemí u baru s dětským koutkem.

Cena za 2h s animátorkou v bazénu, včetně občerstvení z Panské zahrady pro 10 dětí je 3500 Kč.
Cena za 2h bez animatorky v bazénu, včetně občerstvení z Panské zahrady pro 10 dětí je 3100 Kč.

Občerstvení je bez dortu, který si samozřejmě můžete donést vlastní. Během hodiny v bazénu s animátorkou mohou být rodiče u baru na recepci, odkud na děti přes sklo vidí a kde si mohou pochutnat na kávě a jiném občerstvení. Pokud je oslava bez animátorky, děti si hlídají rodiče.

V obou případech jsou dispozici plavecké pomůcky, míčky, pontony atd.


Klub Beránek

Oslavu i s programem pro vás přichystá Klub Beránek v Černošicích. Oslavy jsou určené pro skupinku dětí (max 12) ve věku 3-10 let. K dispozici je herna s vybavením, kuchyňka a zahrada. Program vám připraví dle přání, např. na téma příroda, koně, princezny... Občerstvení dle domluvy s rodiči (máte možnost přinést vlastní jídlo).

Cena orientační: 10 dětí na 3h 2800 Kč


Dobřichovický Domek

Pokud pro děti přichystáte vlastní program a potřebujete pouze prostor, v Dobřichovickém domku nabízí pronájem společenské místnosti. Jedná se o místnost v přízemí 30 m2. Na podlaze je příjemný koberec, na kterém děti sedávají. K dispozici je projektor, ozvučná technika a tabule. Z místnosti se rovnou prochází na terasu, kde můžete posedět a velkou výhodou je, že je k dispozici kuchyňka, občerstvení tedy můžete nachystat přímo na místě. Samozřejmě je k dispozici WC a koupelna. Pokud byste přeci jen rádi využiili možnost pronájmu i s doprovodným programem, po domluvě vám DoDo zajistí např Bricks4Kidz - stavění s kostkami LEGO.

Cena: 150 Kč/hod.


Komunitní centra

Poslední dvě možnosti pronájmu jsou v Černošicích a Černolicích.

První z nich se nachází v Černošicích, kde je k dispozici prostor v komunitním centru MANA.

V Černolicích můžete využít herničku v mateřském centru Čertíci, které sídlí na obecním úřadě. Malá hernička, která nyní slouží také jako jídelna základní školy, nabízí k dispozici hračky (dílna, kuchyňka, kostičky, panenky, autíčka, hry), knížky i výtvarné potřeby. Jsou zde velké i malé stolečky a židličky. Možnost zapůjčení barevného plastového nádobí z IKEA. Po oslavě je nutné zajistit vlastními silami úklid.

Cena za pronájem je dobrovolná, většinou dávají lidé 200-400 kč. 

Oslava na pláži

Narodily se vaše děti v létě a chcete si užít krásného počasí a nebýt zavření vevnitř? Udělejte oslavu venku, a to hned na pláži! Nejbližší se totiž nachází v Mokropsech. Můžete zvolit oslavu formou pikniku, nebo využijte přilehlého občerstvení. Vyzkoušeno na vlastní kůži a byla to jedna z nejlepších oslav, na kterou všichni vzpomínají.



Další možností je hřiště u dobřichovické umělecké školy, které se nachází v příjemné zahradě. Byť je hřiště volně přístupné, určitě doporučujeme předem kontaktovat ZUŠ.

Oslava na klíč

Nevybrali jste si ani jednu z možností? Chcete si nechat udělat oslavu na klíč a přijít k hotovému a jen se bavit? Pod názvem Party & Oslavy najdete kreativní duo Bára & Bára. Holky vám na míru ušijí nejen dětskou party, ale jakoukoliv oslavu, rozlučku se svobodou, babyshower nebo třeba celou svatbu. Několikaleté zkušenosti mají s organizováním kulturních akcí pro děti, narozeninových oslav, ale v porfoliu mají také svatby pro více než stovku hostů. Milují výzvy, naslouchají přání klienta a vždy přicházejí s originálními nápady, jak událost udělat nezapomenutelnou. Baví je hrát si i s těmi nejjemnějšími detaily. Pomohou vám s grafikou pozvánek, výběrem dodavatelů, zapůjčí vám různé párty vybavení a klidně vám na míru připraví i zcela neotřelé dekorace. Od loňského roku mají navíc v nabídce mobilní bar v karavanu Vivi. Vaše jedinečná party se tak může konat doslova kdekoli. V Černošicích navíc stojí za návrhem vybudování mutlifunkčního kulturně společenského místa v prostorách Mokropeského statku.

Autorka fotek: Barbora Malá

Dort

Máte zajištěné místo, vymyšlený program? Ale na co se oslavenec a všechny děti nejvíce těší? Určitě na dort!

Má vaše dítě oblíbený motiv? Nedokáže si představit dort bez Olafa nebo jiné postavičky z Ledového království? Nemusí být nutně potahovaný. Jde to i jinak. Letovská cukrářka Denisa je toho příkladem. Dokáže vykouzlit neuvěřitelně svěží a překrásný dort, ze kterého bude oslavenec nadšený. A jde to i bez zbytečných éček a kil cukru. Můžete si u ní objednat také slaný dort nebo minidezerty. Vše dělá s péčí a láskou a dlouholetou zkušeností z prestižní restaurace.

Dort z kvalitních surovin a precizně zpracovaný, si můžete objednat v dobřichovické kavárně Cafe Dorty Černý. Pokud se však pro dort od manželů Černých rozhodnete, doporučujeme objednat opravdu s velkým předstihem. Jejich zákusky můžete ochutnat přímo v kavárně.

V Dobřichovicích je ještě jedna možnost, kde vyrábí dorty na zakázku a to je kavárna v Jojo Gymu - Jojo Caffé. I tam můžete před objednávkou posedět a ochutnat místní výrobu.

Další výrobny dortů v okolí jsou například Somnium Všeradice či Liteňské dortíky, nebo Třebaňské dorty.

Balonky

Balonky! Každý měsíc je to opakující se dotaz mezi maminkami: “kde nechat nafoknout balonky heliem?”. Je to díra na trhu, jestli se toho chcete chopit, jděte do toho!

Oblíbený obchod, byť trošku vzdálenější, je Oslavme to v Berouně. V tomto obchodě seženete výbavu na párty v designu, jaký si jen vymyslíte. Balonky, dekorace, kostýmy, doplňky, na co si vzpomenete. Od narozeninových oslav, přes rozlučky se svobodou po stylové párty. Na všechny tyto příležitosti v tomto obchodě mysleli.

Nafukování balonků heliem nabízí i řevnické květinářství na náměstí. Vzhledem k tomu, že momentálně se balonky nenafukují na místě, je potřeba objednat cca týden předem. S paní majitelkou jsem mluvila a pokud bude velký zájem, koupí bombu s heliem a bude nafukovat balonky přímo na místě. To je skvělá zpráva!

Helium si můžete koupit i domů, menší bomby jsou běžně k dostání, např. v Lipencích ve Floral design, kde si balonky můžete též nechat přímo nafoknout, případně je mají i na Slevomatu.

Chcete si něčím ozvláštnit oslavu? Můžete si zakoupit nebo pronajmout piňatu od řevnického dua Dvě kreatury. Piňatu naplníte konfetami, sladkostmi, frkačkami, čímkoliv vás napadne. Oslavenec si stoupne pod ní, zatáhne za šňůrku a během vteřiny je zasypaný od hlavy až k patě konfetami a všichni oslavenci sbírají, co z piňaty vypadlo.


Ať už se rozhodnete jakkoliv, užijte si oslavu!

13.3. 2019, Petra
naposledy aktualizováno 21.11. 2021

Další Rady a tipy