U Berounky.info U Berounky info

Dětské koutky Rady a tipy

Dětské koutky

Dětský koutek, v poslední době často diskutované téma. V Řevnicích byla začátkem února otevřena nová restaurace Corso a mezi maminkami vzbudila vlnu emocí, protože nemá dětský koutek. My, ač máme dvě malé děti, chodíme rádi do restaurací s nimi, ale zrovna Corso je jedna z restaurací, kam si rádi zajdeme sami, užít si výborné jídlo a skvělé víno. Ale troufám si říci, že i kdyby jsme je vzali s sebou, naprosto si vystačí u stolu s omalovánkami a pastelkami, které má restaurace pro děti připravené.

V okolí je spoustu restaurací a kaváren, které právě dětský koutek nabízejí. Největší prostor v restauraci mají děti na zámku v Dobřichovicích, v restauraci Web 774 584 804 Křižovnické náměstí 1, Dobřichovice . Je tam pro ně připravena celá místnost, která je průchozí, avšak na konci restaurace a dá se v ní též usadit. Další z větších dětských koutků je v restauraci Lískovka na Mníšku. Tady dětský koutek připomíná trošku squashový kurt, protože je od restaurace oddělen skleněnými dvěřmi, což má tu výhodu, že na děti vidíte, ale zároveň neslyšíte hluk linoucí se zevnitř :). O něco skromnější dětský koutek má nově přestěhovaná restaurace Web 722 728 771 Rovina č.p. 64, Rovina na Rovinách či Web 257 711 296 Dobřichovická 452, Lety Letech. V Řevnicích, v blízkosti vlakového nádraží a vyústění cyklostezky, se nachází restaurace Web 608 711 812 Opletalova 39, Řevnice . Po rekonstrukci pro děti připravila prostorný čistý dětský koutek, který je v oddělené místnosti se dvěma stoly.

Maminkami velmi oblíbena (a nejen v zimním období), je kavárna Web 602 603 257 Nám. Krále Jiřího z Poděbrad 3, Řevnice . Prostor pro děti je zde sice malý, ale dá se říci, že celá zadní mísnost patří dětem a někdy je tam opravdu divoko. Zároveň je dětem k dispozici venkovní hříšťátko před kavárnou, takže můžete v klidu popíjet kávu a užívat si jarního sluníčka a děti se mezitím mohou vyřádit na skluzavce. 

Ač to není u Berounky, ráda ještě zmíním velmi příjemný podnik Malý Mnich na Mníšku, kde mají ty nejlxusnější vafle, které jsem kdy jedla. To prostě musíte zažít! Děti zde pro sebe mají celou místnost plnou hraček, stolních her či knížek.

V neposlední řadě nesmím zapomenout naši nejoblíbenější kavárnu s famózními zákusky a to je Cafe Černý dorty v Dobřichovicích. Sami majitelé mají početnou rodinu a tak jednu část kavárny (tzv. rušnou zónu) uzpůsobili dětem a připravili pro ně příjemný prostor na hraní. V druhé (klidové zóně) naopak můžete nerušeně pracovat, připojit se na wifi či v případě potřeby využít tiskárnu. 

A kam chodíte rádi vy? Pokud jsme zapomněli na váš oblíbený podnik, bez kterého je tento článek naprosto zbytečný, budeme rádi za doplnění


28.2. 2019, Petra
naposledy aktualizováno 21.11. 2021

Další Rady a tipy