U Berounky.info U Berounky info

Dejte věcem druhou šanci Rady a tipy

Dejte věcem druhou šanci

Máte po jarním úklodu spoustu nepotřebných věcí? Hromadí se vám doma oblečení po dětech? Kupujete si nové kolo, ale to vaše staré je ještě v dobrém stavu? Prodejte to někomu ze svých sousedů!

V dnešní době, kdy se spoustu lidí snaží žít "bez odpadu", je důležitá i recyklace věcí. A nejen v tom smyslu, že si ze starých džín ušijete kabelku, ale i tak, že si nemusíte nutně kupovat novou věc, ale můžete si ji koupit tzv. z druhé ruky. Případně i opačně, oblečení, které už nenosíte, může někomu jinému ještě udělat radost a dá mu tak druhý život.

Jak na to? Možností je hodně!

Online

Česká pošta výrazně podražila odesílání balíků a u ostatní dopravců se poštovné také pohybuje kolem 100 kč, což zboží výrazně prodraží. Využijte sousedské bazary a prodávejte věci osobně.
Velký dosah a operativní řešení (vyfoť, sdílej, prodej) nabízí facebookové bazarové skupiny. V našem okolí máme dvě. Na zboží všeho druhu, krom dětských věcí je BAZAR. Zde můžete inzerovat jak sportovní potřeby, oblečení, elektroniku, auta, nábytek, domácí potřeby aj. Bazárek je určen pro veškeré zboží kolem dětí. Oblečení, kočárky, hračky, sportovní potřeby, nábytek pro děti, hygienické potřeby apod.
Při online inzerci nezapomeňte na kvalitní ostré fotky, popis zboží, cenu a připište odkud jste, předejdete tak zbytečným dotazům.



Garage Sale

Velmi oblíbenou akcí je Garage Sale, který na jaře 2011 v Černošicích odstartovala zakladatelka Bára Nováková. O akci je čím dál větší zájem, jak z řad prodejců, tak z nakupujích. Postupně se GS rozšířil do okolních měst. Nejprve se připojily Dobřichovice, následně Řevnice a na podzim minulého roku se přidaly i Lety. Garage Sale se koná dvakrát do roka, na jaře a na podzim, aby bylo možno nakoupit a prodat sezónní zboží.

Termíny Garage salů najdete na webu.

Chcete na GS prodávat? Na webu garagesalecernosice.cz najdete registraci a mj. i veškeré informace, jak nachystat svůj stánek, aby byl pro nakupující lákavý. Prohledejte sklepy, půdy, proberte skříně s oblečením. Teď už zbývá jen počat na to správné datum, nachystat drobné občerstvení a užít si neopakovatelnou atmosféru! 

Rádi by jste otevřeli svou zahradu, ale bojíte se, že budete jediný dům široko daleko? Domluvte se se svými sousedy, ať se také přidají a v ulici vás bude rázem více a nakupující se vám jen pohrnou.



Fashion piknik

Další velmi oblíbenou akci v okolí, kterou má v Černošicích na svědomí duo Bára&Bára, je Fashion piknik. Tématicky laděný bazárek oblečení a doplňků je oblíbenou odpolední party pro všechny, kdo mají rádi módu a chtějí si důstojně vybrat nové kousky do šatníku a nebo prodat to, co už nenosí, ale někomu jinému by mohlo skvěle slušet. Poznávacím znamením mezi jinými bazárky v okolí je, že všechno zboží je vždy pečlivě zavěšeno na ramínkách, nic se nikde nepovaluje a na estetické stránce události si vždy dávájí dámy záležet. Každý piknik má jiné téma a koná se na nových a neotřelých místech, kolem kterých místní často bez povšimnutí chodí a nevěnují jim žádnou zvláštní pozornost. Termín Fashion pikniku bude oznámen na facebookové stránce Párty a oslavy, plakátkem na černošických nástěnkách a článkem v černošických Informační listech.


Autorka fotek: Barbora Malá

Bazárky, burzy a bleší trhy

Dlouholetou tradici mají burzy, které pořádají spolky při základních školách Řevnice a Dobřichovice. Akce jsou pořádány dvakrát do roka a to na podzim a na jaře. Prodávají se především sezónní sportovní potřeby, hračky, knihy, oblečení a boty. Na těchto burzách můžete věci nejen nakoupit, ale i prodat. Prodej však neprobíhá osobně, ale v pátek před samotným prodejem přinesete věci k prodeji na místo konání.
Termíny v kovidové době jsou nejisté, sledujte záložku akce



Ať se rozhodnete pro jakoukoliv formu inzerce, nezapomeňte na prezentaci a příjemné chování :)

25.3. 2019, Petra
naposledy aktualizováno 21.11. 2021

Další Rady a tipy

Nejbližší Bazary

Mohlo by vás zajímat